Meteen naar de inhoud

Hoe leer ik mijn hond rollen?

Je hond leren rollen is een leuk extraatje in de training. Dit is een oefening die nergens echt goed voor is behalve de fun in elkaar losmaken. Ik zie mijn hond wel eens op het gras rollen en word daar zo blij van, dat ik ook besluit om eens mee te doen. Geloof me, er is niks grappigers dan om op dat moment te bedenken dat eventuele voorbijgangers absoluut geen idee hebben waar ze nou net voorbij zijn gefietst. Daarnaast krijg je de zelfvertrouwen-boost van en geniet je van de frisse lucht en vuile kleren natuurlijk. Lekker even de spieren losgooien en alle stress van de dag eruit gooien: Geweldig! 

  • Om je hond dus te leren rollen heb je allereerst een batterij aan snoepjes nodig. 
  • Je hond heeft vertrouwen in jou nodig omdat je voor de hond plaatsneemt en de hond een lagere positie aanneemt dan jijzelf. 
  • De hond ligt op een heup en deze heup is ook de kant waar hij op rolt. Je gaat met je snoepje naar de schouder tegenover de heup waar hij/ zij op ligt en de neus moet je hand volgen. Doet je hond dat dan beloon je daar al een keer.
  • Volgt hij de neus maar voor de helft dan beloon je waar de neus stopt met volgen. Als dit lukt dan ga je met je hand vanuit de schouder (neus volgt je hand), over de ruglijn (horizontaal, je zoekt als het ware dezelfde plek op de andere schouder op en die denkbeeldige lijn volg je dus met je hand) naar de andere kant op de grond. 
  • Als je hond met z’n neus je hand volgt is hij nu omgedraaid op z’n rug naar de andere kant. Je hebt je hond dus net leren rollen. Lukt dit niet helemaal? Geen probleem, ik kan je helpen!