Meteen naar de inhoud

Hoe leer ik mijn hond om alleen te zijn?

Je hond aanleren om alleen te zijn is best een groot ding. Honden zijn van nature best sociale dieren en vinden het fijn om met meer te zijn. Een aantal uur kan je hond best alleen zijn, maar geen weekend of een nacht (ook gelet op de leeftijd van de hond natuurlijk). Een bench kan een handig hulpmiddel zijn in het behoud van je meubels en de veiligheid van de hond. 

  • Bij een puppy die net in huis is komen wonen starten we met het aanleren van de bench inlopen, even wachten met de deur dicht om dan weer eruit lopen
  • Als dit goed gaat dan gaan we de tijd met de deur dicht wat uitbreiden zodat de puppy leert dat “in de bench” ook in de bench betekent. De bench hoort ook een plaats van rust en vrede te zijn, een plek waar de hond zich veilig en op z’n gemak voelt. Bij een hond die al wat ouder is en waar de baasjes van hebben bedacht dat de hond best zonder bench in huis kan blijven, kunnen we gaan trainen door de hond in de gewenste ruimte te laten, en dan zelf een aantal minuten buiten deze ruimte te gaan staan. 
  • Mocht dit goed gaan dan kunnen we zelfs een stap verder gaan staan, bijvoorbeeld door buiten het huis te gaan wachten. Mocht tussen deze stap te veel spanning opgebouwd worden dan kunnen we altijd stappen terug doen. Dat is het schakelen wat we doen. Tijdens de training bespreken we dit uitvoerig en kijken we wat voor jouw hond werkt.