Meteen naar de inhoud

Hoe leer ik mijn hond het blaffen af?

Het blaffen van een hond is nou eenmaal niet altijd even prettig. Bijvoorbeeld uit enthousiasme als er bezoek over de vloer komt of als er iemand langs loopt. Een hond die daar dan niet op reageert is natuurlijk gewenst. Helaas zijn niet alle honden zo geprogrammeerd dat ze dit niet doen en komt er wel wat bij kijken op het moment dat er dus iets gebeurd bij de deur of het raam en ze daar op reageren.

  • In eerste instantie gaan we de hond leren dat als de bel gaat, er bij de deur niks gebeurd waar ze alert op. Wij baasjes kunnen dit best zelf oplossen, zonder het blaffen van de hond! 
  • Als de bel gaat lijnen we de hond aan en nodigen hem/haar uit om mee te gaan kijken bij de deur. De de gaat deur open en dat staat er niemand. Dit is het beste om een aantal keer te herhalen. 
  • Vervolgens gaan we dit herhalen met iemand die binnenkomt. Deze persoon moet de hond volledig negeren als deze met de baas mee de deur open gaat doen. We creëren als het ware een soort bubbel waarin de hond merkt dat als de bel gaat en de hond ontspannen blijft liggen of staan op de plaats waar hij/zij ligt of stond, dit veel lonender is dan dat hij zowat zelf met de deur in huis valt. Er zijn nog een aantal manieren waarop we kunnen werken, mocht deze methode niet werken.